Még a 2010-es évek közepén merült föl, hogy megnézzük a Bécsi karácsonyi vásárt egy csekkbeváltás miatt, de aztán ebből nem lett semmi. Nem vagyunk nagy városnézők, vásárazók, bennem mégis mindig megmaradt, hogy jó lenne egy ilyen telelést is megejteni. Ez sincs túl messze az ország nyugati részétől, ezért idefér még a blogomba.

Már voltunk nyáron is Ausztriába, mikor meghívtak minket télire is ide.

Ez a hely Haus Erzberg, többször is lessz róla szó, nyári kalandokról is, mert nagyon jó hely.

A Misi, aki egy kint élő magyar, de közben Békéscsabán is él, még el is jön értünk a 8 személyes kisbusszal, és ő visz ki minket. Amikor elmegyünk, nem csak szállásadó, de idegenvezető is. Mindenhova jön velünk, ő szervezi a programokat, segít a nyelvi különbözőségek áthidalásában. És közben, napközben, este játékokkal is szórakoztat minket. Egyszóval egy nagyon különleges kirándulóhely ez.

De most maradjunk a karácsony előtti kirándulásoknál, amiből csak néhány morzsát fogoka itt megjeleníteni.

Amikor elmegyünk Misihez mindig és minden évszakban meg kell néznünk a Leopoldsteiernsee-t, ami egy nagyon klassz tó, és külön érdekessége, hogy minden évszakban mást mutat, de még egyazon évszakon belül is. Mert láttuk már tavasszal ragyogó napsütéses és ködös időben is. Télen csak a szélére tudtunk kimenni, körülsétálni nem, de így is különös élményt jelentett.

A két napon amikor ott voltunk, és teljes napunk volt, karácsonyi vásárokat látogattunk meg Leobenben, és Mariazellben. Ezek között volt jégszobrász hely, hangulatos betlehem, és forraltborozás, gesztenyézés, kivilágított városnézés.

Egy érdekes momentum volt, mikor a vásárban a gólyalábasok tartották a fagyöngyöt, és le akartunk fényképezkedni, de nem sikerült, mert mindenáron puszit kértek volna a testvéremmel, nem értették, hogy nem egy pár vagyunk. Később tudtuk meg, hogy ennek szerelmesek közötti hagyománya van.

De már csak az is nagy élményt jelentett, ha kinéztünk az ablakon, vagy megláttunk egy síelőt elmennni. Sohasem láttunk még hegyekben telet, és ekkora hót. A szüleim most ketten a csapattal mennek megint. Én ittthon maradok, mert most más programom van. Illetve nem is akarok megint hamar pontosan ugyanoda menni.