Előszöris szeretném leírni, hogy nem tudtam teljesíteni a minden héten egy kirándulásajánlás posztomat, mert kórházban voltam, így módosítom azt. Összesen 52 poszt lesz így is egymáshoz közel, aztán még lehet, hogy írok később is. Télen is maradnak majd ki napok, mert inkább jó időben látogathatók a helyek, amiket leírok.

A mostani látványosságra úgy találtam rá, hogy kint voltak logikai játékokkal a Szegedi Hidi Vásáron, és kuponuk is volt az akkor kuponfüzetben. Azóta háromszor jártam ott. Először, mert nagyon kíváncsi voltam, utána mert másoknak is meg akartam mutatni.

Ez egy nem szokványos kalandpark, mert nem kell hozzá fizikai erő.

Középpontja egy nagy bukszus labirintus, amit egy másfél óra alatt lehet bejárni. Itt kapunk egy papírt, és a helyes válaszpok alapján van az útvonal. Tehát ha A válasz az igaz A fele kell menni, ha a B B felé. A kérdések elég nehezek. Van történelmi, természeti, gyerek és óvodás kérdéssor is, de az óvodás is igen nehéz. 

Ezen kívül van egy léckerítéses labirintus is. Volt még kétféle sövény labirintus, ami sajnos nem volt időtálló. Remélem pótolják, mert a lécesnél az jobb volt. 

De a többi játék pótolja ezek hiányát. Van egy mini kötélpálya, ahol úgy kell végigmenni, hogy nem szabad a kötelet elengedn, tehát bújni, kúszni mászni kell. Ezenkívül vannak még jó nehéz logikai játékok.

A kisebbek a játszótéren találhatják meg felhőtlen szórakozásukat, de itt még ez sem szokványos. A népi játékokon kívül olyan elemek vannak itt, amilyet még sehol máshol nem láttam. És nem tudom ki hogy van vele, de én negyon szeretem az olyan létesítményeket, kirándulóhelyeket, látványosságokat ami sehol máshol nincs. Szóval a játszótér homokozó részén van olyan elem, ahol csörlővel lehet felhúzni a homokot, és többféle futószalagon tovább juttatni.

Éjszakai labirintusosozáson, ami néha van még nem voltam, de mindenképp el szeretnék menni egyszer olyankor is.