aVasárnap Budapesten jártunk az Ez Afrika napon, ami a Stefánia palotában volt. Ez a rendezvény minden évben megrendezésre kerül, de az idei másabb volt mint az előzők. 

Bár a megnyitóra nem akrtunk menni, de hamarabb odaértünk, így azt is megnéztük, aztán egy autentikus dobos, táncos együttest néztünk meg. A fellépők akrobatikus mozgásúak voltak, és érdekes volt egy részlet, amikor a zenész az ujjaira húzott gyűrűk segítségével szólaltatta meg a dobot.

A produkció után ki lehetett próbálni a dobokat. Ebbe az volt a legnagyobb élmény, ahogy éreztük a rajtunk keresztülmenő dobrezgést. 

Ezután élménybeszámolót halgattunk a csimpánzkutató projekten részt vevő lánytól.

Akartunk ott ebédelni, mert írták, hogy lehet afrikai kaját enni, illetve lesz ilyen jellegű kóstoló. De ezer forintért kínáltak valmi nem tudjuk mit, és zsákbamcskaszerűen volt a kaja, ezért a közeli Stefánia étterem és Pizzériába mentünk el, ahol nagyon jó hagyományos magyar kaját ettünk. 4 óra felé akrtunk afrikai édességet kóstolni, de addigra elfogyott. Úgyhogy ha valki elmegy jövőre ide, és szintén kóstolni szeretne, inkább a rendezvény elején tegye meg. 

Délután halgattunk mesét, ami nagyon jó volt. Nem egy egyszerűen elmondott mese volt, hanem az előadó a közösséget is bevonta, valmint az adódó helyzetből inprovizált. A végén énekltünk, mert mint megtudtuk az afrikai mesék mind így zárulnak.

Aki akart csináltathatott afro fizurát, mi ezt nem tettük, hanem folyton valmi programot néztünk. Ezek átfedésbe is voltak egymással, de sokmindenre belehetett jutni.Volt gyereksarok kint, ami nem volt afrikás, és bent ahol Afrikai témájú színezők voltak, és egy hatalmas zsiráf, aminek foltjait lehetett megrajzolni, kiszinezni. Egy-egy embernek egy foltot. Szóval a gyerekek se maradtak program nélkül.

Voltunk Vándorboy élménybeszámoloján, aki árnyalta az afrika képet, mert sok negatívumot is elmondott. Máshogy beszélt mint más előadók. 

A nap vége felé egy társasjátékot próbáltunk ki, és ismertünk meg, ami szemléletformáló, és afrikához is kötődő.

Volt Csemer Boglárka is, aki kilógott a sorból, mert nem kapcsolódott afrikához.

Végül egy zenés, közös táncos buli kerekedett.

Nagyrészt afrikai érdekltségű emberek vettek részt a programon, de  én mindenképp ajánlom, hogy jövőre ti is nézzétek meg.