Vasárnap volt Békéscsabán a Bioritmus fesztivál. Jövő ilyenkor is meg lesz rendezve, akit érdekel beírhatja a naptárjába, hogy érdemes eljönni. Úgy gondolom a fesztiválok is beletartoznak a turisztikába, szóval most erről fogok írni.

Én egy standal voltam kint a fesztiválon, ahol hulladékból készült játékokkal lehetett játszani, amiről a zölden a kisvárosban blogon már artam egyszer. Az elején délelőtt még kevesen voltak a fesztiválon. Volt viszont egy kisfiú, akire nem ártott odafigyelni, mert a játékok alkatrészeit széthordta, és szétdobálta. Az anyukája nem szólt rá, úgyhogy közdöttem az oadfigyeléssel, hogy mi hova kerül. De később lankadt a figyelmem és azt nem vettem észre, hogy a gombokból hova tűnt 1-2. Nem csak az én játékaimat hordta szét, valkik színezőt vittek, annak a ceruzáit is a földre dobálta.

Délután már többen voltak, úgyhogy csak megérte kimenni. Én egyedül voltam kint, úgyhogy csak kis időm volt szétnézni.

Festettem viszpnt asztalt, aminek az a lényege, hogy közösségi eseményeken ki lesz téve, mint azstal, és lehet látni, hogy ki mit festett rá.

Kint voltak a Kollaborosok 3D-s nyomtatóval és egy két érdekességel. A Fentartható Térség Alapítvány egyéb zöld játékokkal. Lehetett levendulát ültetni kis tartóba, ami lebomlik a természetben. Már a felkészülés is érdekes volt egyébként, hisz ott tudtam meg, hogy kint lezs egy luffatökös is, akivel kint nem találkoztam. És hogy a tökből mosogatószivacsot lehet csinálni. A rendezvény repohárral működött. Visszavivős pohárba lehetett az inivalókat kérni. Lehetett kis zsákot varni saját függönyből, amibe gyümölcsöt, vagy kenyeret lehet venni, és volt még sok érdekesség. Persze a zene is megjelent, de nem volt nagy színpad, csak egy kis filagória, így sokkal családiasabb volt a hangulat.