Szeged egyetemi város lévén, az otthonom volt öt évig, tesvéremnek meg már vagy 8 éve az otthona, így a környék feltérképezése logikus lépés volt akkor. Nem egyszerre, haenm többedjére voltunk ott. Az Ásotthalom-Mórahoalom-Nandafalva vonalon voltunk. A balástyához tartozó Nandafalván van egy hindu közösség. Kisebb mint a krisna völgyi, de itt is biogazdálkodó, vegetáriánus tanyák vannak. Ottlétünkkor egy kedves hölgy fogadott minket, aki bemutatta a magyar templomból átalakított hindu szentélyt és beszélgettünk vele a vallásról, közösségről. Megkínált minket az általuk készített túrókrémmal, én pedig egy indián fonott karkötőt hagytam ott neki. Mindenképp érdemes egyszer felkeresni a helyet.

A következő település Mórahalom. Ott van az út melett a Nagyszéksós-tó, ahol bivalyok segítik a karbantartást, és bíbicek repkednek a felyünk felett.

Itt ezen a településen egy húsvétkor voltunk, amikor még hó is szállíngózott és majd szétfagyott a kezünk a fényképezőgépen. 

Mórahalom másik nagyobb látványossága a madarász tó, ahol a nádast, és többféle vizimadarat lehet látni.

Ezután tértünk át Ásotthalomra, ahol az Emlékerdőt lehet megnézni, és a Csodarét tanösvényt.

A tanösvény egy láprét. Ahol mocsári kardvirágok nyílnak, amit mi nem láttunk, mert túl korán voltunk még hozzá. Itt lehet látni tanyahelyet, tanyát, és a halmot, amiről az Ásotthalom a nevét kapta.