A szüleim beiratkoztak egy gombatamfolyamra, ami semmi papírt nem ad, csak gombaismeretet, és lelőhelyismeretet. Ilyen tanfolyam az ország több részén is van. A gombalalőhelyből csak azokat lehet elárulni,m amiket negyon sokan ismernek. A gombatúrákra ismerősek is elmehetnek, akik nem járnak a tanfolyamra. mint példul én. Szóval elmentünk Póstelekre, amit a Békés-megyeiek jól ismernek. Itt elindultunk a gombák nyomában. Először azt hittük nem találunk csak ehetetlen gombákat. Bár volt tintagomba azt nem szedtük le..

Viszont láttuk a fekete dióst. Aztán tovább indultunk, és találtunk óriás bokrosgombát és gyűrűs tölcsérgombát. Itt elkezdtünk beszélgetni a receptekről, megismertünk egy gombafasírt receptet, amiből otthon estére már el is készült a bokrosgombás fasírt. Ezután tovább mentünk más részek felé. Mikor megláttuk az első őzlábgombát nagyon megörültünk, hogy mégis csak lessz nagyobb gombahazavitel. Talált is mindenki jó sokat. A gombafogások után egy szép hernyót találtunk,

majd tovább mentünk a kastélyrom felé, de ahoz nem mentünk el, hanem a fenyveses felé vettük az irányt ahol teljesen más a talaj, mint az alföldi tájakon, így hegyi gombákat is lehet találni, mint peldául a fenyőtinóru és a vöröses nyálkagomba. A fenyves után még autóval elmentünk póstelek egy másik részére, ahol a csigagombákat lehetett szedni. Összesen 8 féle ehető gombával tértünk haza, de megismerkedtünk sok mérgező, vagy evésre nem alkalmas fajjal és sok tudással gazdagodtunk. A túravezetőnk listába szedte az összes talált fajt, ami61 féle gombát jelentett.