Elkezdem írni a nyári ajánlókat. Lassan talán lehet tervezgetni, hogy ki hova menjen a nyáron. A következő poszt egy olyan helyről fog szólni, ahol már 10 éve voltam, így az emlékeim itt ott hiányosak, pontatlanok, és akkor még a fotóztásnak is a kezdetén jártam.

Így esett meg, hogy a Fertőhomoki kőfejtőben nem is készült fotó, pedig érdekes hely a maga hiányzó kőtömbjeivel. És vicces volt az odalátogatásunk, ami pont esőben történt, és mivel sokaknak nem volt esőkabátjuk szemeteszsákból készítettek. Sárkányra jól rá is szorult az ilyen esőköppeny. Fertőrákosról indult még a hajóutunk, mely egy kört tett a tavon. Ez nem volt különösebb, mert nem voltakl itt bebújók, madarak, vagy ilyesmi. Az is hozzátartozik, hogy azóta sokat változott a kínálat is, és utánanéztem, hogy ma már Ausztriába mennek át a hajók kis ottani pihenővel. A környék érdekessége még a Páneurópai Piknik Emlékpark. Amit különösen érdekes olyan fiatalokkal megnézni, akik nem éltek már a szocializmusba, és azt kérdezgették tőlünk, hogy lehet, hogy bizonyos emberek nem mentek át a határon. El se tudják már képzelni a zárt határokat.

Más napokon kastélykiránduláson vettünk részt. Kettőt érdemes itt megemlíteni. A nagycenkit, ahol még Széchenyi lovának is van emlékműve és a fertődit, ami akkor kívülről kicsit lepukant volt, és csalódást keltett. Nem tudom azóta romlott, vagy javult az állaga. Nagycenknek csak számomra való érdekessége, hogy ott láttam először agarat, ami nagyon fura volt. Először egy kiéheztetett csont és bőr kutyának tűnt, és csak később jöttünk rá a fajára, és hogy ennél ez a természetes kinézet.

Ha erre járunk mindenképp érdemes rátekintenünk a madárvilágra, amit kis utánajárás után sokhelyről megtahetünk. Mi a Hegykői Madármegfigyelő Szabadidőparkba néztünk el, mert az nagyon közel volt a táborhelyünkhöz. Madarat viszont nem láttunk innen. A nádtetős kunyhókép vagy itt vagy egy másik madárleshelynél készült. Erre már nem emlékszem pontosan.

Halványan él bennem az ürgeles emléke is, ahol csak a Kócsagvár környéki ürgés gyepnél mentünk el autóval, de ürgét nem láttunk.